Str. Mihail Kogalniceanu, Bloc 1, Sc. B, Ap. 21, mun. Roman, Romania
0742 707 787
Nicolescu Catalina – Kinetoterapeut Principal
eu 9
Nicolescu Catalina – Kinetoterapeut Principal

Hai sa facem cunostinta,

Cine sunt eu?

     Catalina Nicolescu , pasionata de kinetoterapie , fire sensibila, luptatoare, puternica si descurcareata ….si mai ales pasionata de kinetoterapie, dupa cum ati vazut anterior !

De ce kinetoterapie?

     Hmm, istoria pasiunii incepe inca din anii de liceu, liceul economic din Bacau, pe care l-am urmat cu drag la sfatul mamei, chiar daca sunt din Roman, deci tanara aspiranta la o cariera in domeniul economic !!! Si uite asa am ramas doar la stadiul de aspiranta !!!    Aici, nebanuind ce o sa imi rezerve viitorul, mi-am descoperit pasiunea pentru miscare si mai ales pentru anatomia corpului uman. Probabil ca veti rade dar da, colegii de liceu sunt cei care m-au indrumat in a-mi schimba cariera si a alege kinetoterapia. Fara absolut nicio cunostinta in domeniu, reuseam prin masaj sa diminuez durerile colegilor in suferinta …interesant, nu?

     Ador sa vad oamenii zambind, ma hranesc cu starea lor de bine si mai ales cand reusesc sa le redau libertatea de miscare.  Pentru cei mai putin cunoscatori, conform Wikipedia:  kinetoterapia, ortografiata si chinetoterapie, denumita si chineziterapie sau kinetologie medicala este un tip de gimnastica medicala, care inseamna, etimologic, terapia prin miscare.

     Se foloseste pentru recuperare medicala si consta, pe langa efectuarea unor exercitii, intr-un ansamblu de tehnici si metode aplicate in functie de fiecare persoana si afectiunea pe care o prezinta.
     Kinetoterapia face parte din medicina fizica si studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care ii asigura omului activitatile motrice normale. Are la baza miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate, ce au ca scop refacerea unor functii diminuate.

    In continuare veti afla cum am reusit sa pun caramida peste caramida in construirea cunostintelor si experientei mele.

    Dupa sustinerea examenului de bacalaureat orientarile mele profesionale au luat o noua directie si am optat pentru a urma cursurile Universitatii Al. I. Cuza Iasi  Facultatea de Educatie Fizica si Sport  Specializare: Kinetoterapie  din 2004  pana in 2008   si ulterior  un master in cadrul  Facultatii de Fizica  Specializare: Metode fizice aplicate in recuperare medicala si kinetoterapie   din 2008 pana in 2010.

          Dupa terminarea studiilor am inceput sa lucrez:

    Kinetoterapeut principal  in SPITALUL MUNICIPAL DE URGENTA ROMAN – din Noiembrie 2010 – colaborand in mod frecvent cu medicii din sectiile de:

     Recuperare medicina fizica si balneologie – in care realizam  tratamente de recuperare medicala (fizioterapie, kinetoterapie) pentru afectiuni reumatismale degenerative;  afectiuni reumatismale cronice inflamatorii,  sechele dupa accidente vasculare cerebrale,  sechele dupa traumatisme craniocerebrale si vertebromodulare;  tratament de recuperare medicala dupa interventii chirurgicale ortopedice si de chirurgie plastica;  tratament de recuperare medicala in osteoporoza, obezitate, fibromialgie;

     Neurologie –  sectie in care se abordeaza capitole foarte importante de patologii ca: accidentele vasculare celebrale ischemice si hemoragice, bolile degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos central si periferic, traumatismele cerebrale si vertebro-medulare etc.

     Ortopedie – Traumatologie – kinetoterapia de recuperare reprezinta sectiunea cea mai importanta in programul de recuperare medicala ortopedica si urmareste refacerea functiilor diminuate, cresterea nivelului functional, realizarea unor mecanisme compensatorii in situatii de readaptare functionala. Afectiunile ortopedice traumatice (luxatiile, entorsele, fracturile) si protezele de sold ori de genunchi, au cea mai spectaculoasa recuperare prin kinetoterapie.

     Terapie intensiva – unde  pacientul prezinta o patologie amenintatoare de viata. In cazul acestora mobilizarea poate fi executata pasiv, pasivo-activ, activo-pasiv sau activ, in functie de patologia pacientului, gradul de cooperare cat si de forta si gradul de amplitudine al miscarii.  Posturi de drenaj bronsic;  Educarea tusei.

    Kinetoterapeut in cadrul  FIZIO-KINETIC CENTER din Iulie 2011unde cu pasi mici si siguri am construit  un spatiu in care pacientii ce ne-au trecut pragul au gasit servicii de recuperare medicale aduse la cele mai inalte standarde de calitate cu rezultate deosebite. Toate aceste lucruri intr-un cadru calduros si primitor plin de intelegere si buna dispozitie.  Patologiile abordare in cadrul cabinetului sunt numeroase, pacientii nostri avand varste intre 3 luni si 80 de ani. Programele de kinetoterapie sunt individualizate in functie de afectiune, boli secundare si varsta.

Servicii oferite in cabinet:

  •  Kinetoterapie
  •  Electroterapie
  •  Ultrasonoterapie
  •  Laserterapie
  •  Masaj terapeutic
  •  Gimnastica medicala pentru nou-nascuti, bebelusi, sugari si copii
  •  Gimnastica medicala pentru adolescenti, adulti si batrani
  •  KinesioTaping

    In scoli desfasuram la solicitarea cadrelor didactice seminarii interactive de prezentare a principiilor ergonimiei posturii la scolari si prescolari. Consilierea parintilor cu privire la primele semne ce pot evidentia aparitia unei afectiuni posturale la copii.

    In institutii si companii oferim consultanta in ergonomia posturii de lucru in functie de specificul acestora cu rolul de a armoniza intr-un tot unitar, elementele locului de munca (mijloacele de munca, obiectele muncii si forta de munca), in vederea asigurarii conditiilor, care sa permita excutantului desfasurarea unei activitati bune, cu consum minim de energie si cu senzatie de buna stare fiziologica.

    Prin participarea la diverse cursuri de perfectionare si workshop-uri am dobandit competente in:

-  aplicarea de KinesioTaping  nivel de baza,  nivel avansat si aplicatii in pediatrietematica :  Invatarea si tratarea patologiilor vertebrale folosind benzile KinesioTaping; Evaluarea pacientului din punct de vedere reabilitativ;  Cunoasterea principiilor teoretice si practice ale principalelor tehnici de reabilitare, in intampinarea patologiilor coloanei vertebrale; Invatarea metodei de diferentiere a numeroaselor cazuri clinice;

-   Radiologia coloanei vertebrale – tematica:   Explorarile radio-imagistice utilizate in diagnosticul afectiunilor coloanei vertebrale (principii de baza):  radiografia conventionala, tomografia computerizata (CT) imagistica prin rezonanta magnetica (IRM);  Patologia coloanei vertebrale:  traumatismele coloanei vertebrale; afectiunile degenerative ale coloanei vertebrale;  boala degenerativa a discului intervertebral(spondiloza); Afectiunile traumatice ale cutiei craniene si ale encefalului

-  Electroterapie si Laserterapie – tematica    Bazele teoretice si practice ale electroterapiei;  Curentul Trabert;  Curentii diadinamici;  Curentii TENS ;  Curentii galvanici;  Curentii de medie frecventa interferentiali IFM;  Curentii de medie frecventa modulati in amplitudine AMF;  Ultrasunetele;  Laserterapia;  Indicatii, contraindicatii si metodologia de aplicare a electroterapiei si laserterapiei;  Aplicatii in recuperare si secheme de tratament.

-   Reabilitarea neuromotorie pediatrica – tematica: Strategia axului central; Tehnica Ladita Zoly, Comportament motor functional; Activitati fizice adaptate; Dinamica spiralei; Elemente ale sistemului nervos – Stabilitate si controlul postural, armonizarea miscarilor corpului la copil in cadrul stadiilor de dezvoltare neuromotorie; Tehnici de obtinere a coordonarii corpului uman; Interactiunea si controlul motor al bazinului la copii cu tulburari de dezvoltare neuromotorie.