Str. Mihail Kogalniceanu, Bloc 1, Sc. B, Ap. 21, mun. Roman, Romania
0742 707 787
Kinetoterapia pentru bebelusi
21
Kinetoterapia pentru bebelusi

Masajul si gimnastica bebelusului sunt considerate a fi un domeniu special, adresat atat copiilor cu diverse afectiuni, cat mai ales bebelusilor sanatosi.
Specialistii în kinetoterapie pentru copii considera ca primul an de viata pentru bebelusi este foarte important, deoarece totul din jurul lor este nou si demn de a fi explorat. Dupa pozitia fetala, o pozitie care se desfasoara intr-un spatiu limitat, kinetoterapia invata bebelusul cum sa se bucure din plin de libertatea si spatiul oferite de noul sau mediu de viata.
„Gimnastica sugarului”, asociata cu masajul, este recomandata inca din primele luni de viața. Ea este benefica atat pentru corectarea unor deficiente, cat si pentru dezvoltarea armonioasa, folosind o gama larga de manevre care influenteaza posturile si mișcarile corecte. Atat din mod psihic, cat si motor, bebelusul este influentat intr-un mod pozitiv.

Exercitiile fizice, combinate cu masajul, relaxeaza musculatura, stimuleaza circulatia periferica si terminatiile nervoase, tonifica inima si plamanii, ajuta la eliminarea secretiilor traheobronsice si stimuleaza digestia inlaturand colicile.