Str. Mihail Kogalniceanu, Bloc 1, Sc. B, Ap. 21, mun. Roman, Romania
0742 707 787
DECOMPRESIA TRIDIMENSIONALA A VERTEBRELOR
spinnal-banner
DECOMPRESIA TRIDIMENSIONALA A VERTEBRELOR

Afectiunile de coloana sunt unele dintre cele des mai intalnite suferinte in randul populatiei. Varsta inaintata, problemele mai vechi, netratate, postura incorecta si obiceiurile mai putin sanatoase sunt factori ce contribuie la durerea sau deteriorarea, in timp, a coloanei vertebrale.

Primul pas pentru producerea herniei de disc lombare este aşa-numitul proces de degenerare a nucleului pulpos, care se produce în timp îndelungat, în condiţiile fie ale unor eforturi fizice mari, repetate, în special ridicarea de greutăţi, fie datorită sedentarismului prin muncă de birou cu menţinerea unor poziţii fixe îndelungate. În această perioadă pacienţii acuză dureri lombare joase şi o rigiditate a spatelui (blocaj).

Din punct de vedere fizic, această degenerare înseamnă o pierdere a capacităţii nucleului pulpos de a reţine apă, ceea ce îi schimbă proprietăţile fizice. El devine astfel mai puţin elastic şi mai puţin rezistent la şocuri, scade în înălţime şi se fragmentează. Din ac39cca26-63ce-43c6-9f11-583e9e3b8171cest motiv între vertebre apar mişcări de forfecare (anormale), care, pe lângă că sunt dureroase, produc ruptura fibrelor din inelul fibros.

DECOMPRESIA TRIDIMENSIONALA A VERTEBRELOR reprezinta versiunea cea mai inalta si tehnologizata a elongatiei sau a tractiunii. Elongaţia este o metodă de tratament nechirurgical, un proces prin care se creează un efect de vid sau de presiune negativă în interiorul discurilor. Acest vid ajută discurile să se hidrateze, creând mediul de vindecare. Decompresia vertebrală duce la creşterea spaţiului intervertebral. Un alt mecanism prin care acţionează este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale, ce duce la deblocarea segmentelor discovertebrale şi crearea de spaţiu pentru mărirea în volum a discului.

Tridimensională şi multifuncţională, masa pe care se aşează pacientul este conectată la un calculator la care ajung datele bolnavului, iar după ce se izolează segmentul afectat de pe coloană calculatorul dă mesei procedurile personalizate de decompresie. Aparatul lucrează foarte fin, nu se aude, nu se simte, zona dureroasă fiind decompresată în totalitate.

Indicatiile sunt: sindromurele clinice dureroase cervicale si lombare de origine mecanica, acute sau cronice, determinate de afectarea discului, ligamentelor sau a masei musculare, radiculargiile de origine vertebrala .